Svartgul.se

Nyheterna om AIK

Nyheterna nedan kommer från en mängd olika nyhetskällor och läggs upp här på sajten direkt när de publiceras hos källan.

 1. Alla nyheter
 2. Alla fotbollsnyheter
 3. Alla hockeynyheter
 1. tisdag

  REKORDINTRESSET: Galet intresse för AIK:s nyemission

  AIK Hockey vill öka chanserna att nå spel i SHL. Nu gör man som konkurrenten Djurgården tidigare i höstas, man satsar på en nyemission och intresset är för detta är rekordartat. – Det är en fantastisk siffra och det tyder på att många är intresserade och vill vara med och bidra till att vi ska […]Inlägget dök först upp på .

  Källa: Hockeybladet

 2. tisdag

  Sundgren: "Får inte bli stressad över tiden som det tar"

  Drygt två och en halv månad har gått sedan Daniel Sundgren lades in på sjukhus för lungemboli. Nu har AIK–backen börjat med lättare fysiska aktiviteter.– Nu behöver jag hitta dagliga rutiner som gör att jag fortsätter att sträva mot min långsiktiga dröm att ta mig tillbaka, säger Sundgren till AIK:s hemsida.Det var i slutet på oktober som AIK gick ut med att Daniel Sundgren Klubben meddelade senare att 26–åringen diagnostiserats med lungemboli – blodpropp i lungorna.Sundgren har tidigare berättat om att hans flickvän tvingade in honom till sjukhuset – AIK har under tisdagen gjort en statusuppdatering om Sundgren. På sin hemsida skriver man att backen påbörjat sin rehabilitering med lättare fysiska aktiviteter och följer den utredningstrappa som är rutin för fall av lungemboli.– Daniel har råkat ut för en ovanlig sjukdom. Han har fått mycket bra vård och behandling på Karolinska sjukhuset och nu befinner han sig i en rehabiliteringsfas och börjar lätt konditionsträna. Vi alla hoppas ...

  Källa: Fotbollskanalen

 3. måndag

  Officiellt: Efter tuffa åren – Ekstrand klar för AIK

  Joel Ekstrand, 28, är klar för AIK.Mittbacken har skrivit på för tre år med klubben.– Väldigt glad och inspirerad, säger Ekstrand till agenturen Wagnsson Sports & Entertainments hemsida.I somras lämnade han Championship–klubben Roterham och sedan dess har han varit klubblös. Men nu har Joel Ekstrand gjort klart med en ny arbetsgivare. Mittbacken har skrivit på för tre år med AIK.Ekstrands senaste år har förstörts av skador. Han har gjort ynka tre tävlingsframträdanden sedan säsongen 2015/2016. Men 28–åringen klarade alltså AIK:s läkarundersökning och ser nu fram emot att få visa upp sig på fotbollsplanen igen framöver.– Jag är väldigt glad och inspirerad över att vara en del av AIK. Jag ser fram emot att dra på mig AIK–tröjan och att sätta igång med laget, säger Ekstrand till agenturen Wagnsson Sports & Entertainments hemsida.Agenten Martin Klette:– Joel har sökt efter en lämplig klubb efter sin avslutade sejour i England. I och med att han har spelat flera år i Italien och England ...

  Källa: Fotbollskanalen

 4. måndag

  Officiellt: Simon Thern tillbaka i allsvenskan – klar för Norrköping

  Malmö FF och Blåvitt var intresserade. Men Simon Thern valde IFK Norrköping. På måndagen presenterades mittfältaren.– Jag hade lite olika alternativ, säger han på en presskonferens.Mittfältaren Simon Thern återvänder till svensk fotboll och till allsvenskan. Thern, som har ett förflutet i både Helsingborg och Malmö FF, var i fjol utlånad till AIK. Men den här gången går flyttlasset i stället till Östergötland och IFK Norrköping.Thern presenterades på en presskonferens under måndagen.– Jag hade lite olika alternativ. Men jag kände att jag behövde komma till ett ställe där det är lite mer trygghet. Jag tycker att Jens (Gustafsson, manager) har en väldigt bra idé om hur jag ska användas, säger han på en presskonferens.Simon Thern kommer närmast från holländska Heerenveen, klubben han lämnade efter att kontraktet med MFF löpt ut under 2014.Även IFK Göteborg och just MFF uppgavs vara intresserade av Thern, men valet föll alltså på Peking. Mer inom kort.

  Källa: Fotbollskanalen

 5. måndag

  Thern klar för Peking – presenteras i eftermiddag

  Klockan 16.00 under måndagen håller IFK Norrköping i en presskonferens.Då presenteras Simon Thern, erfar Fotbollskanalen. Enligt tidningen var mittfältaren då på väg att skriva på ett treårsavtal som tar honom från Heerenveen tillbaka till allsvenskan.Under måndagen har Norrköping kallat till presskonferens klockan 16.00 och enligt uppgifter till Fotbollskanalen presenteras då Thern.25–åringen var förra året utlånad till AIK och har i vinter kopplats ihop med både Malmö FF och IFK Göteborg.ℹ️| ifknorrkoping.seIFK Norrköping kallar till presskonferens, idag, klockan 16:00 ⚪️🔵 — IFK Norrköping (@ifknorrkoping)

  Källa: Fotbollskanalen

 6. måndag

  Uppgifter: Affane klar för Göteborg

  Amin Affane uppges vara klar för IFK Göteborg.Enligt uppgifter till Aftonbladet lämnar mittfältaren föreningen för rivalen. Amin Affane har, sedan han anslöt till AIK 2016, haft svårt att få speltid i allsvenskan. Under hans första säsong i föreningen, så startade han i sju matcher och i fjol i elva matcher i allsvenskan.Den knappa speltiden ledde till att han ryktades vara på väg bort från klubben och i slutet av december Enligt Aftonbladet ska nu övervågen vara klar till Göteborg. Affane har, enligt tidningen, skrivit på ett treårskontrakt och kommer inom kort att presenteras för klubben. Affane har, under sina två säsonger i AIK, gjort 34 matcher och ett mål i allsvenskan.

  Källa: Fotbollskanalen

 7. söndag

  Kallade Blåvitts förfrågan oseriös – nu svarar Gren: "Har inte ens pratat med varandra"

  Björn Wesström kallade IFK:s förfrågan om Amin Affane oseriös. Mats Gren är frågande till uttalandet. – Björn och jag hade inte ens pratat med varandra om Affane, säger han till Tidningen GT har tidigare rapporterat om IFK Göteborgs intresse för AIK–mittfältaren Amin Affane. Affane uppges vilja flytta hem till Göteborg varpå IFK ska ha ställt en förfrågan. Enligt GT ville dock Blåvitt inte betala någon övergånssumma, vilket AIK:s sportchef Björn Wesström reagerade på.– Det är inte seriöst. De vill gärna ha honom men inte betala något. Det är inte logiskt att en etablerad spelare med kontrakt ska gå gratis inom allsvenskan, Mats Gren, sportchef i IFK Göteborg, ställer sig frågande till Wesströms uttalande.– Jag vill inte ge mig in i något ordbråk med Björn Wesström, men det var lite konstigt uttalande att han sa så. Björn och jag hade inte ens pratat med varandra om Affane. Då är det väl bättre att han kontaktar mig först?, säger han till tidningen.Han bekräftar samtidigt intresset f...

  Källa: Fotbollskanalen

 8. fredag

  Nyemission med enormt intresse

  Vi berättade i förrgår om att AIK satsar likt sin ärkerival Djurgården på en nyemission i sin strävan efter att nå SHL. Man märker redan nu av ett stort intresse bland privatpersoner. Intresset för nyemissionen har varit riktigt rejält sedan nyheten kom ut i förrgår. Nu kan AIK presentera att igår vid 12:00 hade 595 […]Inlägget dök först upp på .

  Källa: Hockeybladet

 9. fredag

  Uppgifter: Thern nära IFK Norrköping

  Det har ryktats om F och Men nu uppger att Simon Thern är nära IFK Norrköping.– Vi hoppas kunna slutföra en affär den här veckan, säger Heerenveens sportchef Gerry Hamstra till NOS.Aftonbladet hävdar att Simon Thern, som förra året var utlånad till AIK och tidigare har spelat för Helsingborgs IF och Malmö FF, är nära en övergång till IFK Norrköping.För NOS bekräftar Heerenveens sportchef Gerry Hamstra att Thern är på väg bort från klubben, utan att gå in på vilken klubb som är aktuell för svensken.– Det händer grejer. Vi hoppas kunna slutföra en affär den här veckan, säger Hamstra.Klubbarna ska vara i stort sett överens om den 25–årige mittfältaren, hävdar Aftonbladet. Det är ett treårskontrakt som är aktuellt för Thern.Therns avtal med Heerenveen löper ut i sommar.

  Källa: Fotbollskanalen

 10. fredag

  Axén om Rieks MFF–flytt: "Så här näringskedjan ser ut i dag"

  Sören Rieks, 30, lämnar IFK Göteborg för Malmö FF. Något som speglar näringskedjan i allsvenskan just nu, menar C Mores expert Alexander Axén.– Det här känns nog jobbigt för Blåvitts supportrar, säger Axén.Efter tre och ett halvt år i IFK Göteborg valde Sören Rieks att lämna Blåvitt i vinter. – Överraskande, men ett bra nyförvärv. Han är en fartspelare, som kan spela både brett och smalt. Det vet jag att Magnus gillar, han vill kunna spela varierat. Så han passar bra in i MFF:s system, kommenterar C Mores expert Alexander Axén.– Jag trodde nog inte att han skulle bli kvar i allsvenskan eftersom han lämnade Blåvitt. Men det är samma med spelare som till exempel Eikrem (Magnus Wolff Eikrem), man känner att det borde finnas plats för sådana spelare i många allsvenska lag. Men plånboken styr ganska mycket.På vilken position tycker du Rieks gör sig bäst?– Han är bäst som vänsterytter, tycker jag. Där kan han komma in i mellanrummet med sin fart och sitt skott. Han är topp tre–fyra på sin...

  Källa: Fotbollskanalen

Tabellen
S GM–IM P
AIK 0 0–0 0
Häcken 0 0–0 0
Dalkurd 0 0–0 0
Djurgården 0 0–0 0
Sundsvall 0 0–0 0
Hammarby 0 0–0 0
BP 0 0–0 0
Elfsborg 0 0–0 0
Göteborg 0 0–0 0
Norrköping 0 0–0 0
Sirius 0 0–0 0
Kalmar 0 0–0 0
Malmö 0 0–0 0
Trelleborg 0 0–0 0
Örebro 0 0–0 0
Östersund 0 0–0 0
Spelade v.3
 • Måndag 30/10
  • 19:00

   Norrköping – Örebro

  • 19:00

   AIK – Göteborg

 • Söndag 05/11
  • 15:00

   Jönköping – Östersund

  • 15:00

   Hammarby – Halmstad

  • 15:00

   Göteborg – Sundsvall

  • 15:00

   Elfsborg – Norrköping

  • 15:00

   Malmö – Häcken

  • 15:00

   Kalmar – Djurgården

  • 15:00

   Örebro – AIK

  • 15:00

   Eskilstuna – Sirius

Startsida

Gör AIK till din startsida så håller du dig snabbt och enkelt uppdaterad med allt som händer kring AIK!

Facebook